2-daagse Advanced Product Management & Marketing Workshop


incl. voorbereiding op internationale certificering voor Certified Product Manager

Na de enthousiaste reacties van de deelnemende bedrijven in voorgaande edities organiseert Product Management Nederland (PMNL) - i.s.m. Adaptive Marketing (USA) - op 11-12 april 2013 wederom de ‘Advanced Product Management & Marketing Workshop’ voor senior product professionals.
  
Enkele deelnemers tonen het behaalde certificaat.

Next Generation Product Professionals 


Productmanagement & Productmarketing zijn strategische rollen in elke organisatie die actief is in het creëren en succesvol introduceren van producten en productized services. Met de komst van nieuwe business modellen, internationaal verspreide ontwikkelteams en de groeiende relevantie van social media in het contact met klanten – is het cruciaal voor de ‘next generation product professionals’ om het ‘productizing’ proces goed in de vingers te krijgen.De opleiding 'Advanced Product Management & Marketing Workshop' is ontworpen voor senior product professionals, die hun carrière in productmanagement een boost willen geven.Wat biedt het 2-daagse opleidingsprogramma u?

·    Inzicht in het gehele spectrum van het ‘productizing’ proces. Oftewel hoe ideeën kunnen worden omgezet naar commercieel succesvolle producten en services
·    Ontwikkelen van uw bekwaamheid in het toepassen van in-de-praktijk-bewezen methoden voor het managen, opschalen en uitgroeien van de bestaande product portfolio
·    Versnelling van uw loopbaanmogelijkheden door het ontwikkeling van vaardigheden en ‘best-in-class’ prestaties
·    Online toolkit van 40+ direct-te-gebruiken templates voor requirements management, business plan, concurrentie-analyse, etc.


Ideale doelgroep

Productmanagers, projectmanagers, business analisten, strategische marketeers, productontwikkelaars, product- en procesontwerpers, programmamanagers, verkoopadviseurs, servicemanagers, directeuren van kleine bedrijven en startende ondernemersMinimaal 5 jaar werkervaring en een sterke passie om u te ontwikkelen in zakelijk leiderschap zijn de beste ingrediënten voor maximaal rendement uit de opleiding.


Trainers

De workshop heeft een uniek programma, ontwikkeld door ervaren productmanagement ‘practioners’ uit Silicon Valley, die hun sporen hebben verdiend in het succesvol introduceren en managen van internationale ‘multi-million-euro’ producten in zowel grote multinationals als kleine startups.De workshop wordt gegeven door Pinkesh Shah – CISSP, CPM, CPMM – Chief Trainer van Adaptive Marketing uit de Verenigde Staten. De laatste 15 jaar heeft hij verschillende senior management rollen vervuld bij bedrijven als AT&T, netIQ, IBM en startups als Captivo, Netrex en Pentasafe. Recentelijk was hij als Internationaal Vice President Product Management verantwoordelijk voor de strategie en uitvoering van de Risk and Compliance Business Unit van McAfee (NYSE: MFE). Tevens is Shah aangesloten bij de Jain Angels Group, die hightech startups helpt tijdens de incubatiefase.Naast directe praktische toepasbaarheid is de workshop tevens een voorbereiding op het behalen van het Internationale Certificaat CPM - ‘Certified Productmanager (klik hier voor meer informatie). De workshop wordt gegeven in het engels.


Programma Modules van de 2-daagse opleiding (workshop)

MODULE 1 Primer to “Productizing” Innovation Process
·    A framework to understand the mechanics on how to manage product life cycle and create new products
·    Introduction to Product Management Role, Responsibilities and interlock

MODULE 2 Market Analysis
·     Customer Value Research & Analytics
·     Firm Competencies, Competitive
·     Industry/Market Analysis
·     Customer Win/Loss Analysis, Firm

MODULE 3 Strategic Planning
·     Target Market Definition & Sizing
·     Developing Product Strategy
·     New Product Development - Innovation Management
·     Strategic Value based Pricing
·     Business Model & Plan

MODULE 4 Product Planning
·     Writing Good Requirements - Examples and case studies
·     Product Line Decisions and Portfolio Management
·     Developing & Presenting a Product Roadmap

MODULE 5 Go-To-Market Planning
·     Positioning and Value Communication
·     Routes-To-Market – Channels and Partnerships
·     Marketing Planning, Launch Planning
·     Customer Acquisition Models

MODULE 6 Sales Enablement
·     Full spectrum understanding of the sales cycle
·     Lead Generation, Channel Management
·     Business and Tech Collaterals


Datum en locatie van de opleiding (workshop)
  • De definitieve datum en locatie worden vastgesteld nadat zich voldoende geïntereseerden hebben aangemeld.

Prijs
  • € 1495,- (excl. btw) per participant. Inclusief lunch, middagsnack, versnaperingen en het
  • Adaptive Productmanagers Reference Book
  • Online toolkit van 40+ direct-te-gebruiken templates voor requirements management, business plan, concurrentie-analyse, etc.    

Deelnemers van gerenommeerde bedrijven gingen u voor. Zie ook de video-testimonials in de rechterkolom van de website.Body of Knowledge

Het Adaptive Marketing Framework staat centraal bij het behandelen van de werkzaamheden van productmanagement en het gehele spectrum van het productizing proces van idee naar succesvolle marktintroductie. Deelnemers ontvangen het Adaptive Productmanagers Reference Book.

Wilt u deelnemen aan de 2-daagse Workshop? Meld u dan aan: 

Product Management Nederland - tel. 071 362 77 40 - email: workshop@pmnl.nl.